(Ita) Ricetta: Pasta all'arancia

May 08, 2009



Una ricetta semplice da preparare con arance di provenienza biologica, dove l'unica accortezza è scartare con cura la parte bianca della scorza d'arancia, per evitare che il condimento abbia un retrogusto amaro.

Pasta all arancia

Pasta all'arancia


Ingredienti
Per due persone:
160g tagliatelle
1 arancia non trattata
200ml panna da cucina
2 cucchiai di brandy
pepe nero
1 cucchiaio burro




Preparazione
Spremere l'arancia e tritare metà della scorza.
Sciogliere il burro in un tegame e farvi insaporire la scorza d'arancia per un minuto, quindi unire il succo e il brandy.
Nel frattempo, cuocere normalmente le tagliatelle.
Aggiungere la panna alla salsa all'arancia e fare restringere per qualche minuto. Aggiustare di sale.
Scolare le tagliatelle e condirle con la salsa all'arancia, porre nei piatti di portata e spolverizzare con pepe nero appena macinato.



Pasta arancia e salmone affumicatoUna ricetta simile:

Pasta all'arancia e salmone affumicato

You may be interested in...


(Ita) Conservare la scorza d'arancia
March 01, 2009



Recipe: Sukiyaki
Enjoy cooking
June 03, 2008

I received an ollar stone for two as a gift and I decided to use it for a sukiyaki. It's a traditional japanese dish, where ingredients are cooked after they're served, by the guests themselves. It's a sort of a slow foo...

Related Photo Galleries



Your comment

  Please prove that you are not a robot.

Author:
 
Mail:
 
URL:

Recent posts

(Ita) Il basilico liquirizia


(Ita) Ricetta: Polpette di carne e riso al basilico


Marigold petals
Spices close up
I harvested some marigold and dried the petals for my flowers tea. Marigold (or calendula) has big flowers, and can be also considered an ornamental plant. Leave some flo...

(Ita) Voglio provare... gli spinaci indiani


(Ita) Ricetta: Quesadillas con pollo, gorgonzola e cumino


Late summer flowers
Growing aromatic herbs
It's raining and many aromatic plants are blooming. Hyssop has many purple flowers, that can be eaten raw or dried for herbal teas. Jasmine is full of is white flowers, with ...

(Ita) Aromatiche e ornamentali: il gelsomino


(Ita) Ricetta: Biscotti alla menta


(Ita) Voglio provare... gli spinaci della Nuova Zelanda


Nigella seeds
Spices close up
Nigella seeds are also called black cumin or black onion. They are used in indian cuisine, and to decorate bread. They are dark grey, almost black, 2 mm long. In the pict...

(Ita) La verbena


Gardener's Delight tomato
Rooftop gardening
Gardener's Delight tomato is a variety of red cherry whose name is well deserved: it is an early variety and extremely productive. The pods are round, about 3 cm large, and ...

(Ita) Ricetta: Pizza di verdure al basilico


Summer savory flowers
The surprising flowers
Summer savory is still blooming. Summer savory has smaller leaves and flowers than winter savory. Cooking with savory Savory recipes The surprising flowers: flowers o...

Dill seeds
Spices close up
Dill seeds are used green or dried as a spice, they're pungent and similar to caraway seeds. They can be used in pickles, aromatic vinegar, fish and potatoes. Dill seeds are...

Today's picture:
(IT only) Finger food
Site Archive
Focus on:

L'aneto