(Ita) Ricetta: Pasta all'arancia

May 08, 2009



Una ricetta semplice da preparare con arance di provenienza biologica, dove l'unica accortezza è scartare con cura la parte bianca della scorza d'arancia, per evitare che il condimento abbia un retrogusto amaro.

Pasta all arancia

Pasta all'arancia


Ingredienti
Per due persone:
160g tagliatelle
1 arancia non trattata
200ml panna da cucina
2 cucchiai di brandy
pepe nero
1 cucchiaio burro




Preparazione
Spremere l'arancia e tritare metà della scorza.
Sciogliere il burro in un tegame e farvi insaporire la scorza d'arancia per un minuto, quindi unire il succo e il brandy.
Nel frattempo, cuocere normalmente le tagliatelle.
Aggiungere la panna alla salsa all'arancia e fare restringere per qualche minuto. Aggiustare di sale.
Scolare le tagliatelle e condirle con la salsa all'arancia, porre nei piatti di portata e spolverizzare con pepe nero appena macinato.



Pasta arancia e salmone affumicatoUna ricetta simile:

Pasta all'arancia e salmone affumicato

You may be interested in...


(Ita) Conservare la scorza d'arancia
March 01, 2009



Recipe: Sukiyaki
Enjoy cooking
June 03, 2008

I received an ollar stone for two as a gift and I decided to use it for a sukiyaki. It's a traditional japanese dish, where ingredients are cooked after they're served, by the guests themselves. It's a sort of a slow foo...

Related Photo Galleries



Your comment

  Please prove that you are not a robot.

Author:
 
Mail:
 
URL:

Recent posts

Summer savory flowers
The surprising flowers
Summer savory is still blooming. Summer savory has smaller leaves and flowers than winter savory. Cooking with savory Savory recipes The surprising flowers: flowers o...

Dill seeds
Spices close up
Dill seeds are used green or dried as a spice, they're pungent and similar to caraway seeds. They can be used in pickles, aromatic vinegar, fish and potatoes. Dill seeds are...

(Ita) Coltivare erbe aromatiche e spezie


(Ita) Ricetta: Frittelle di novellame aromatiche


(Ita) Il crescione di terra


Cumin seeds
Spices close up
Cumin is the second most popular spice in the world (after black pepper), is used in the Middle East on kebabs, in India as an ingredient of curry powder, with cheese in the Nether...

(Ita) Erbe aromatiche per ogni occasione


(Ita) Ricetta: Plumcake salato di pane all'anice


(Ita) Coltivare le erbe in autunno


Fenugreek seeds
Spices close up
Fenugreek seeds are a spice used in many indian and middle eastern recipes, and also in spices mixtures. Fenugreek seeds are harvested from the pods, once they turn to brow...

(Ita) Finger food alle erbe aromatiche


(Ita) Ricetta: Penne alla mortadella e coriandolo


(Ita) La curcuma in cucina


Coriander seeds
Spices close up
It's time to harvest coriander seeds: they will be useful for the next year sowing, but they can also be used as a spice. Coriander seeds are light brown, with a spherical s...

(Ita) Le erbe e le spezie della cucina francese


Today's picture:
Ripe Cat's Claw chili pods
Site Archive