Announcing Healing Foods - Capsicum (Chilies and Bell Peppers)

Eventi
31 marzo 2010


There are so many Capsicum varieties in the world that it's impossible to knew them all.
From the nuclear hot Habanero (Capsicum Chinense) to the famous Tabasco (Capsicum Frutescens) or Jalapeno, to many sweet bell peppers (Capsicum Annuum) of different shapes and colours, and don't forget the Paprika!

Chili Shapes and Colours

All Capsicum have also many healing properties, have a look at these interesting sites:
Medicinal properties in whole foods: the Capsicum fruit
The Healing Properties of Chilies


Healing Foods ChiliesAs a chili grower, having the opportunity to host an edition of the Healing Foods Event, I immediately choose the Capsicum.
This event was started by Siri.

Guidelines for the event:

1. Create any dish using Capsicum and post the same in your blog. You could use any variety of Chilies or Bell Peppers.
Non-Bloggers can send their recipes with the details mentioned below to the same email address.

2. Please link this announcement in your posts. Also link to Siri's blog. Usage of the logo is optional.

3. Multiple entries are more than welcome - more the merrier!

4. Send your details:
-Name
-Recipe URL
-Photo (any size, optional)
to scrivi[at]erbeincucina.it before April 30th 2010, midnight.

5. You can send previously blogged entries, provided they are re-posted!



IAVWThis month I'm also hosting:

It's a Vegan World - French
Potrebbe interessarvi...

0 commenti

Gallery correlate



Aggiungi un commento
Date prima un'occhiata alla pagina delle FAQ per trovare subito una risposta alle domande più comuni.


 


Per commentare inserire le scritte della foto nella casella sottostante.
Autore:
 
Mail:
 
URL:

Ultimi articoli

Riconoscere erbe e spezie: le liliaceae
Coltivare le erbe aromatiche
Alle Liliaceae appartengono tutte le varietà di aglio, cipolla e porro, oltre all'aromatica erba cipollina. Si tratta di piante monocotiledoni, ovvero i cui semi contengono al...

Ricetta: Crema di carote, crescione e zenzero
Zuppe e creme di verdure alle erbe e spezie
L'anno scorso ho provato una deliziosa crema di carote e zenzero in un ristorante all'estero, e da allora ho sperimentato diverse ricette per riproporla in casa. Questa è in...

Ricetta: Frollini alla salvia e menta
Dolci alle erbe e spezie
Un pizzico di salvia e della menta essiccate, dal raccolto dell'estate scorsa, aromatizzano questi frollini croccanti eppure morbidi dentro, perfetti da inzuppare. Le erbe si...

Ricetta: Crema di asparagi al curry
Zuppe e creme di verdure alle erbe e spezie
Il curry è una miscela di spezie originaria della cucina indiana, ma ben nota in tutto il mondo. Uno degli ingredienti principali è la curcuma, che dona ai cibi una nota decisa di...

Riconoscere erbe e spezie: le brassicaceae
Coltivare le erbe aromatiche
Tra le brassicaceae si annoverano non solo tutte le varietà di cavolo, ma anche diverse erbe aromatiche e spezie, tra cui senape, rafano, crescione e numerose verdure da taglio di...

Tutti gli articoli