Announcing Healing Foods - Capsicum (Chilies and Bell Peppers)

Eventi
31 marzo 2010


There are so many Capsicum varieties in the world that it's impossible to knew them all.
From the nuclear hot Habanero (Capsicum Chinense) to the famous Tabasco (Capsicum Frutescens) or Jalapeno, to many sweet bell peppers (Capsicum Annuum) of different shapes and colours, and don't forget the Paprika!

Chili Shapes and Colours

All Capsicum have also many healing properties, have a look at these interesting sites:
Medicinal properties in whole foods: the Capsicum fruit
The Healing Properties of Chilies


Healing Foods ChiliesAs a chili grower, having the opportunity to host an edition of the Healing Foods Event, I immediately choose the Capsicum.
This event was started by Siri.

Guidelines for the event:

1. Create any dish using Capsicum and post the same in your blog. You could use any variety of Chilies or Bell Peppers.
Non-Bloggers can send their recipes with the details mentioned below to the same email address.

2. Please link this announcement in your posts. Also link to Siri's blog. Usage of the logo is optional.

3. Multiple entries are more than welcome - more the merrier!

4. Send your details:
-Name
-Recipe URL
-Photo (any size, optional)
to scrivi[at]erbeincucina.it before April 30th 2010, midnight.

5. You can send previously blogged entries, provided they are re-posted!



IAVWThis month I'm also hosting:

It's a Vegan World - French
Potrebbe interessarvi...

0 commenti

Gallery correlate



Aggiungi un commento
Date prima un'occhiata alla pagina delle FAQ per trovare subito una risposta alle domande più comuni.


 


Per commentare inserire le scritte della foto nella casella sottostante.
Autore:
 
Mail:
 
URL:

Ultimi articoli

Ricetta: Frollini alla salvia e menta
Dolci alle erbe e spezie
Un pizzico di salvia e della menta essiccate, dal raccolto dell'estate scorsa, aromatizzano questi frollini croccanti eppure morbidi dentro, perfetti da inzuppare. Le erbe si...

Ricetta: Crema di asparagi al curry
Zuppe e creme di verdure alle erbe e spezie
Il curry è una miscela di spezie originaria della cucina indiana, ma ben nota in tutto il mondo. Uno degli ingredienti principali è la curcuma, che dona ai cibi una nota decisa di...

Riconoscere erbe e spezie: le brassicaceae
Coltivare le erbe aromatiche
Tra le brassicaceae si annoverano non solo tutte le varietà di cavolo, ma anche diverse erbe aromatiche e spezie, tra cui senape, rafano, crescione e numerose verdure da taglio di...

Ricetta: Insalata di spinaci, capicollo e cranberries
Dall'orto al piatto
Tra le mie scoperte degli ultimi anni, una delle più apprezzate dalla mia famiglia sono stati gli spinaci indiani, noti anche come malabar. Si tratta di una pianta in realtà...

Fiori di ravanello
I fiori che non vi aspettate
Come ogni anno, a fine estate ho seminato le colture autunnali, erbe e ortaggi adatti alla stagione fredda: coriandolo, aneto, prezzemolo, cerfoglio, ravanelli, carote,...

Tutti gli articoli

In evidenza

Il crescione