Announcing Healing Foods - Capsicum (Chilies and Bell Peppers)

Eventi
31 marzo 2010


There are so many Capsicum varieties in the world that it's impossible to knew them all.
From the nuclear hot Habanero (Capsicum Chinense) to the famous Tabasco (Capsicum Frutescens) or Jalapeno, to many sweet bell peppers (Capsicum Annuum) of different shapes and colours, and don't forget the Paprika!

Chili Shapes and Colours

All Capsicum have also many healing properties, have a look at these interesting sites:
Medicinal properties in whole foods: the Capsicum fruit
The Healing Properties of Chilies


Healing Foods ChiliesAs a chili grower, having the opportunity to host an edition of the Healing Foods Event, I immediately choose the Capsicum.
This event was started by Siri.

Guidelines for the event:

1. Create any dish using Capsicum and post the same in your blog. You could use any variety of Chilies or Bell Peppers.
Non-Bloggers can send their recipes with the details mentioned below to the same email address.

2. Please link this announcement in your posts. Also link to Siri's blog. Usage of the logo is optional.

3. Multiple entries are more than welcome - more the merrier!

4. Send your details:
-Name
-Recipe URL
-Photo (any size, optional)
to scrivi[at]erbeincucina.it before April 30th 2010, midnight.

5. You can send previously blogged entries, provided they are re-posted!



IAVWThis month I'm also hosting:

It's a Vegan World - French
Potrebbe interessarvi...

Gallery correlate



Aggiungi un commento
Date prima un'occhiata alla pagina delle FAQ per trovare subito una risposta alle domande più comuni.


 


Per commentare inserire le scritte della foto nella casella sottostante.
Autore:
 
Mail:
 
URL:

Ultimi articoli

Ricetta: Pizza alla zucca con crescione e coriandolo
Torte salate e pizze alle erbe
Come ogni inverno, sto coltivando diverse varietà di crescione, difficili da crescere durante l'estate nelle zone mediterranee perché necessitano di molta acqua. Per questa...

Varietà: Spinaci da tutto il mondo
Il giardino del collezionista
Gli spinaci (Spinacia oleracea) sono tra le verdure a foglia più note e diffuse al mondo. Quando teneri, gli spinaci si possono consumare anche crudi in insalata, ma vengono usati...

Ricetta: Treccia al salmone e aneto
Torte salate e pizze alle erbe
Una torta salata dal gusto delicato eppure deciso, che ripresenta l'accostamento sempre riuscito di salmone affumicato e aneto fresco. Ottima sia come antipasto che come piatto di...

Regali con le erbe e spezie
Le idee di Erbe in Cucina
Immaginate la stessa soddisfazione del portare a tavola piatti preparati con ingredienti provenienti dal proprio orto o terrazzo, trasportata nello spirito natalizio: le erbe e le...

Ricetta: Zuppa di zucca al coriandolo e zenzero
Zuppe e creme di verdure alle erbe
Con il coriandolo seminato in autunno ho preparato una calda zuppa autunnale, aromatizzata anche con zenzero e cumino e arricchita con tocchetti di salsiccia. Il coriandolo ha...

Tutti gli articoli

In evidenza

I peperoncini